Ratovi se vode zbog ljubavi, ali se i prekidaju zbog ljubavi

Vilotići su ljutiti neprijatelji Radovana i u stalnom su sukobu, a uloga jednog od pet Vilotića pripala je Vladimiru Broćiloviću koji na kraju predstave zajedno sa ostalim članovima porodice napada Radovana.


Na početku predstave Radovan je zarobio jednog vašeg člana porodice i kojeg duži vremenski period drži kao taoca. Kako to Vilotići podnose?

Mi smo u sukobu zbog časti i upravo zbog toga mi planiramo osvetu i pred kraj predstave ostatak familije  zarobljenog Vilotića vrši napad na Radovana. Mi smo u konstantnom sukobu i tu smo da mu pomrsimo sve planove. Napadi se dešavaju s obe strane i situacije su nepredvidive kao što ste mogli zaključiti. Niko ne želi odustati zbog čega se rat između porodica produžava.

Kako vam je bilo biti dio ove glumačke postave koja je sinoć odigrala uzbudljivu predstavu “Radovan III” i da li je nasilje jedini način da riješimo probleme?

Bilo je veoma uzbudljivo i hrabro od samog početka kada smo krenuli da radimo na ovoj predstavi. Izborili smo se sa tekstom i činjenicama da je tu glavnu ulogu igrao nekada Zoran Radmilović, a da je Ninoslav Đorđević stavio svoj pečat na novog Radovana. Naravno da nasilje nije rešenje jer tako stvaramo mnogo veće probleme. Imali smo priliku videti u predstavi da nasilje samo produžava sukob i osveta je neizbežna s obe strane. Ljubav pobeđuje, svi ratovi su se vodili zbog ljubavi, ali se i prekidaju zbog ljubavi. Tekst je napisan pre 50 godina, ali neke stvari izgleda da su ostale iste.

Jeste li zadovoljni posjetom brčanske publike i da li radite na novim projektima?

Naravno da smo oduševljeni posetom. Čuli smo da se tražila i karta više i to se videlo jer je sve bilo ispunjeno. Potrudili smo se svi da što bolje dočaramo celu priču i mislim da smo ostavili dobar dojam. Nadam se da ćemo imati opet priliku da opet posetimo Brčko. Za sada nemam novih projekata, statiram trenutno u još jednoj predstavi “Sumnjivo lice”, ali bih volio biti dio i mnogih drugih ostvarenja.

Piše: Mirsad Zahirović

Foto: Dragan Deanović