Vukadinovićev komentar na reakciju glumca Ermina Brave: Zatočeništvo i izgubljenost u pogubnim projektima

Na određenim portalima o pokušajima i nastojanima politizacije i rialitizacije nekih događanja na XXXVIII Susretima pozorišta / kazališta, organizovanih od strane svojih istomišljenika, reagovao je glumac iz predstave „Sedam strahova“ Ermin Bravo. (https://susreti.co.ba/2021/11/21/glumac-ermin-bravo-o-tekstu-drskost-i-blamaza-ali-na-svoj-racun/)

U svom potpuno izgubljenom i dezorjentisanom „reagovanju“, što je sasvim razumljivo za nekoga ko je opijen #metoo pokretom, iznosi nekoliko grubih neistina. U sopstvenom bunilu od tri stvari koje mi imputira napravio je dvije katastrofalne materijalne greške, što sasvim jasno govori o njemu i koliko mu je stalo do tačno prezentirane informacije.

Prvo, nisam autor teksta „Drskost i blamaža, ali na svoj račun“ iz kojeg navodi neke dijelove. Autor toga izvanrednog teksta je kolega Novak Tanasić.

Drugo, nisam selektor Susreta, nego član Konsultantskog vijeća i Urednik pratećih programa.

Treće, pošto je morao da reaguje, po naređenju ovih koje brani, pa se očitio „zaglavio u zaigranosti“, mnogostruko nedopustivo je njegovo procjenivanje nekoga ko je nešto rekao o #metoo pokretu. Taj pokret koji se bazira na lažnim optužbama, manipulacijama, pokušajima nasilnog rušenja svih autoiriteta, kao i ostrašćenoj galami, pri čemu ih ne interesujeu pravosnažne odluke najviših pravosudnih organa, je napogubniji po one žene koje su pretrpjele stvarno nasilje. A izvanredan je za profitere koje će na osnovu karaktera pomenutih optužbi namicati novce preko dijela nevladinmog sektora.

Susreti pozorišta/kazališta nemaju namjeru da se bave ni pogubnim pokretima čiji su zatočenici postali izvjesni dramski umjetnici, videći na ta način jedino mogućnost da dobiju „minut promocije“. Jer ga očito ne mogu dobiti i ne zaslužuju ga kroz svoj scenski angažman. A još manje će se Susreti baviti lokalnim nadgornjavanima uvezenim iz druge države, o tome ko dijeli medije i vodi izvjesne kampanje. Te dječije bolesti su Susreti davno preboljeli.

Piše: Srđan Vukadinović

Foto: Dejan Đurković